Продукти

Всички сирена от  мандрата и други типични за региона продукти  могат да бъдат поръчани и доставени чрез куриер в периода от ноември до края на април. Заявките могат да се дават на е-mail адреси или на посочените телефони.

Предлагаме  и селекции отлежали сирена. Някои от тях са на повече от  7 години.

млечен пастет столетникМлечен Пастет „Столетник“

НОВО!!! Родопският млечен продукт е разработван 25 години от известния български микробиолог проф. Христо Чомаков. Произвежда се от краве кисело мляко, краве сирене, извара, кромид лук и червен пипер. Здравословният продукт излиза на пазара по проект „Агро-Гено-Транс“ на Програмата за Европейското териториално сътрудничество Гърция-България, откъдето е осигурено финансиране за промотиране на продукта и утвърждаването му като марка. Проучванията за качествата и действието на продукта се извършват от екипа на акад. Атанас Атанасов – Съвместен Геномен център – София. След десетки проучвания се доказва, че „Столетник“ предпазва от рак на дебелото черво, повишава имунната система, има антиоксидантно действие, а консумацията му води към дълъг и здрав живот.

кашкавал витошаКашкавал „Витоша“

Технологията на кашкавала се изразява в прокисване на сиренината и последващо пропарване с гореща вода и осоляване. Тази технология се е запазила от древността, тъй като след пропарването и осоляването кашкавалът се запазвал продължително време годен за консумация. Пропарването на сиренината и сравнително обилното осоляване, позволяват продължителното съхраняване на кашкавала и при неблагоприятни условия. Кашкавалът на Родопа Милк се отличава с характерен жълт цвят, високо качество, постигнато със строго спазване на технологията.

кашкавал балканКашкавал „Балкан“

Произвежда се от овче мляко с типична консистенция и неповторим вкус, идеално мезе за добра компания.

 

 

 

кашкавал преславКашкавал „Преслав“

Смес от овче и краве мляко

 

 

 

краве маслоКраве масло

Натурален продукт, с чудесен вкус и аромат, незаменим участник в сутрешната закуска.

 

 

 

Сирене „Родопи“ – „Мъжкото Сирене“

В миналото се е произвеждало в Родопите. Твърдо, със силно изразен пикантен лютиво-пиперлив вкус. Най-подходящо за консумация след втората година. Достоен конкурент на пармезана!

 

 

Сирене „Геран“

Тип швейцарско твърдо сирене с подчертан нежен сладникав вкус и силен пикантен аромат на планински билки и треви. Зрее минимум 3 месеца, през който период оформя аромат и вкус много подходящ за червено вино. Добавено към горещи блюда се топи лесно като крем.

 

 

Сирене „Тейзе“

Полутвърдо швейцарско сирене с ясно изразен аромат на свежо мляко и умерено солен вкус с много добра еластична структура. Сервира се обикновено отделно или като пикантен нюанс между останалите видове сирена. Разтапя се добре върху варени картофи, препечен хляб и месо.

 

 

Сирене „Каба Гайда“

Тип холандско сирене с балансиран вкус, напомнящ уханието на горчив бадем. С много приятна мека консистенция, нежен и приятен аромат. Сервирано отделно, разкрива целия си вкус, подходящо за бяло вино.

Сирене „Парнар“

Италиански тип сирене, твърдо и ронливо с много пикантен вкус. Използва се за приготвяне на ястия от италианската кухня, но може и да се консумира с червено вино. Зрее минимум 6 месеца, но е най-добър след втората година.